Advent – Op weg naar het Licht

Het is vandaag de tweede zondag van Advent.

Vol verwachting klopt ons hart!

Eens wees een ster de weg, de weg naar het innerlijk licht dat in ons is.

Jij bent het Licht van de wereld!

Als je je dat nog niet bewust bent, als je dat niet kunt zien, als je zover van je wezenlijke zelf afgedwaald bent, kijk dan diep naar binnen, naar je eigen hart. In de donkere nacht in je binnenste, te midden van de schaduwen, vind je het licht.

Vandaag een mooie kaart gekregen van mijn lieve vriendin Tonija. Zij schrijft: ‘Ik had eens een beeld gekregen van de druppel in het water met de tekst:

ik hou van mezelf, en ook van mijn schaduw.

Wij mensen zijn vaak geneigd onze schaduwkant weg te stoppen, aan anderen door te geven, niet te willen, etc. Maar ja, hoe we het ook wenden of keren, we kunnen onze schaduwkant niet ontlopen. Vroeg of laat moeten we er toch aan. We kunnen onze schaduwkant maar beter wel zien, horen en een plek geven, dan hoeven we er niet zo tegen te vechten.’

De kracht van het licht verzet zich niet tegen de duisternis en is niet bang voor de schaduw, maar zegt: welkom, ik hou van je, en neemt de duisternis in zich op. Zo verdwijnt de duisternis in het licht.

Als je het licht in jezelf kunt zien,

kun je het in de wereld verspreiden.

Reageren?


Op Weg naar je Ware Natuur gaat verder via Het Pad van de Pelgrimswww.hetpadvandepelgrims.nl