Advent – Voorbereidingstijd

Het is de derde zondag van Advent. De periode die voorafgaat aan Kerstmis. De periode van de eerste zondag van Advent tot Driekoningen is de tijd van verwachting en verdieping, van inkeer en bezinning.

Jezus – Emmanuel – God met ons

We kijken uit naar God die naar ons toekomt. Tegelijkertijd is het een oproep aan ons om naar God toe te komen. Daartoe moet je soms flink wakker geschud worden en eraan herinnerd worden dat het tijd is om temidden van de uiterlijke drukte de blik naar binnen te richten.

We kijken uit naar de geboorte van Christus, maar kijken we ook uit naar onszelf? Want Christus…dat ben jeZelf. Dat is je geboorterecht.

Vul je hart

Vergeet niet je hart te vullen, terwijl je de decembermaand vult met drukte, gezelligheid, versieringen, cadeaus en eten. Je hart wijst je de weg naar het Licht.

He who has not Christmas in his heart, will never find it under a tree. (Roy L. Smith)

Sta stil bij jeZelf

Denk eraan dat je niet jeZelf voorbij rent, terwijl je rent langs volle etalages en sociale verplichtingen.

Vergeet niet de ware boodschap van Kerstmis terwijl je het boodschappenlijstje voor de Kerstdagen maakt.

Laat je niet leven door de kerstdrukte, leef ermee en geniet ervan. Voor je het weet zijn de Kerstdagen weer voorbij, en dan…

Christmas is not a time nor a season, but a state of mind. To cherish peace and goodwill, to be plenteous in mercy, is to have the real spirit of Christmas.

(Calvin Coolidge, 30e president van de VS)

We kijken uit naar het Licht dat in de wereld zal komen, maar er wordt uitgekeken naar hoe wij het Licht in de wereld zijn.

Kerstmis is een geschenk van God dat een mens niet kan houden, tenzij hij het weggeeft aan iemand anders.

(Dorothy Cameron Smith, schrijfster)

Reageren?


Op Weg naar je Ware Natuur gaat verder via Het Pad van de Pelgrimswww.hetpadvandepelgrims.nl