Op reis

Zomertijd – vakantietijd. Menigeen is op reis, op reis geweest of gaat nog aan een reis beginnen. De bestemming is gekozen, de route bepaald, inpakken en wegwezen.

De meeste van ons denken beter na over wat we met twee weken vakantie gaan doen, dan over wat we met de rest van ons leven gaan doen.

(Simon Carmiggelt)

Veel mensen kijken uit naar hun vakantie, maar heb je wel eens uitgekeken naar jezelf? Veel mensen verheugen zich erop om vakantie te vieren, maar hebben zichzelf nog nooit gevierd. Veel mensen zijn aan vakantie toe, maar aan zichzelf komen ze niet toe. Er even tussenuit, maar voor je het weet zit je er weer middenin. Even bijtanken, maar eenmaal thuis blijkt de tank al weer gauw leeg. De dagelijkse beslommeringen achter je laten, terwijl je ze in gedachten meeneemt. Veel mensen bereiken hun bestemming, zonder ooit op hun eigen bestemming aan te komen. De routeplanner wijst ons de weg, maar de weg naar onszelf zijn we kwijtgeraakt. We raadplegen menig keer de reisgids, maar laten ons niet leiden door onze innerlijke gids.

Zelfs op reis wegen honderd bezienswaardigheden niet op tegen één werkelijke ontmoeting.

 (Paul van den Bergh)

Heb je jezelf al ontmoet?

Veel gereden, maar heb je ook de afstand naar jezelf afgelegd?

Veel gelopen, maar heb je ook een stap in jezelf gezet?

Veel gekeken, maar heb je ook iets gezien?

Mensen bewonderen de hoge bergen, de geweldige golven van de zee, de brede stromen van de rivieren, de uitgestrektheid van de oceanen en de omwentelingen van de sterren, maar ze vergeten zichzelf.

(Aurelius Augustinus)

Misschien heb je een fantastische vakantie gehad, misschien ook niet. Misschien ga je niet op vakantie of kun je om wat voor reden dan ook niet op vakantie gaan. Mijn ervaring is dat de mooiste reis die ik in mijn leven heb gemaakt en nog steeds maak, de reis naar binnen is. De innerlijke reis is een avontuurlijke, uitdagende en inspirerende reis die je op nieuwe, onbekende wegen brengt met prachtige vergezichten. Het is een reis die we allemaal, onder wat voor omstandigheden dan ook, kunnen maken. Een aanrader!

Ga eens op verkenning in je eigen belevingswereld. Dwaal eens rond in de onontgonnen gebieden in jezelf. Ontdek de schoonheid van het landschap van de ziel. Je bent je eigen bezienswaardigheid. Je bent de moeite van het bekijken waard.

 Een echte reiziger maakt twee reizen tegelijk: door zichzelf en door de wereld.

(Paul Theroux)

Op reis in de buitenwereld? Fantastisch! Heerlijk! Genieten! Een tijdelijk gebeuren.

Op reis in de binnenwereld? Fantastisch! Heerlijk! Genieten! Een blijvende belevenis.

Ik wens je een gezegende reis

Reageren?


Op Weg naar je Ware Natuur gaat verder via Het Pad van de Pelgrimswww.hetpadvandepelgrims.nl