Archief van augustus 2012

Walking in the air – Een droomvlucht

26 augustus 2012

Bekijk de adembenemende opnames, gefotografeerd door de crew of Expedition 30, waar André Kuipers deel vanuit maakte, aan boord van het ISS (International Space Station) en beluister: We’re walking in the air’ van Howard Blake.

Het zien van deze ode aan Moeder aarde herinnert mij aan een nachtelijke reis die ik ooit maakte.

Stel je voor wat ik heb meegemaakt…

In de stilte en het donker van de nacht begint mijn droomvlucht. Ik word mij bewust dat zich een ruimte opent. Op de ademtocht die volgt word ik, zonder dat er ook maar enige beweging voelbaar is, als door een onzichtbare hand meegevoerd, het eindeloze universum in. Ik ben mij niet langer bewust van mijn fysieke grenzen. Tijd en ruimte lossen op als iets in niets. Mijn bewustzijn strekt zich uit in het oneindige alles.

Op een bepaald punt lijk ik tot stilstand te komen. Als ik om mij heen kijk, zie ik dat het heldere donker van het heelal goud gespikkeld is door het licht van ontelbare sterren, die door de hand van de Ongeziene zijn rondgestrooid. Ik ben één van hen en Eén met hen. Sterrenstof. Ik ben waar Ik Ben.

We are such stuff as dreams are made on, and our little life is rounded with a sleep.

(William Shakespeare)

Te midden van deze sterrenhemel wordt het mij gegeven om vanuit dit punt in de eeuwigheid een blik te werpen op de tijd die gevangen zit in de kleine ronde bol in de verte, die aarde heet. Het voelt adembenemend en glorieus om vanaf grote hoogte te kijken naar de plek waar ons leven zich stap voor stap ontvouwt.

Er verschijnt een oranje gloed die het heelal tot een warme, omhullende plek maakt en mij vervult met de gloed van rust en vrede. Alles is zoals het is en het is goed. Dan klinkt door deze gloed heen een liefdevolle, krachtige stem.

‘Je leven heeft een hoger doel, je leven heeft een hoger doel.’

Met stille eerbied laat ik de woorden in mij doorklinken. De sterren verlichten de nacht van het onbewuste. Ik overzie het grote geheel. Hoe vaak ben ik door de eeuwen heen vanuit de spirituele dimensies naar de aarde gekomen? Ontelbare malen… even zovele malen als ik ook weer terugkeer naar mijn oorspronkelijke oorsprong, om mij opnieuw te oriënteren op mijn volgende levensdoel.

Ik weet dat ik ooit in de Geest besloten heb waartoe ik mijn aardse reis zal maken. Ik heb een hoog, goddelijk doel voordat ik als ziel een menselijke vorm aanneem. En niet alleen ik… dit geldt voor ieder mens op aarde.

Als je je dat bewust bent, beschouw je je leven niet langer als een toevallige samenloop van omstandigheden, maar als een plan dat zich hier en nu ontvouwt. Ook al is het doel je misschien niet altijd duidelijk, de wetenschap dat je vanuit hogere begeleiding dit levensplan hebt opgesteld en gekozen hebt voor dit leven met al zijn inns en outs kan voldoende zijn om verantwoordelijkheid te voelen en te nemen voor je leven in plaats van dat je de oorzaak van wat er in je leven gebeurt buiten jezelf zoekt of de omstandigheden de schuld geeft.

Als je je bewust bent dat je onderdeel bent van het plan, leef dan vanuit het vertrouwen dat je op de een of andere manier, hoe dan ook, de weg naar dat plan gewezen zult krijgen.

Je leven heeft een hoger doel’ geeft richting en antwoord op de vraag waarom je bestaat. Het gaat dieper dan alleen maar de antwoorden die je jezelf probeert te geven aan de hand van je aardse bestaan en die je denkt te vinden in je dagelijkse doen en laten. Het overstijgt de materie.

Je leven heeft een hoger doel’. Denk daaraan als je in beslag genomen wordt door aardse beslommeringen, waardoor je leven één-dimensionaal kan lijken en je gefixeerd kunt raken op details, waardoor je het grote geheel niet langer overziet.

Je leven heeft een hoger doel’ is het geestelijke fundament waarop je aardse leven gebouwd is. Je bent verbonden met iets wat groter is dan jijzelf. Je maakt deel uit van het universum, het universum zit in jou. Je bent het Universum. Dit bewustzijn is Het Leven dat met zielskracht verlangt boven het leven uit te komen. Als je innerlijk contact maakt met je zielester, die als een lichtende gids jou de weg wijst, kun je op het spoor komen van je levensdoel en je missie gaan voelen.

‘Je leven heeft een hoger doel’

Op deze goddelijk geïnspireerde plek manifesteert zich als een sprankelende levensstroom de kracht van liefde in mijn goddelijk hart. In de grenzeloosheid van mijn wezen ervaar ik het als een groot geschenk om te mogen proeven van mijn ware aard. Ik bevind mij in één groot Nu. Het voelt volkomen ‘natuur’lijk daar te Zijn.

Alles is zoals het is. Volmaakt, heel. Zoals jij volmaakt en heel bent. Je bent zoveel groter en stralender en meer dan je denkt te zijn. Wanneer leg je de dialoog van je gedachten het zwijgen op? Je bent slechts een gedachte verwijderd van je ware aard. Je hoeft niets meer te worden, je bent het al. Je bent het Al. Puur Bewustzijn. Alles en iedereen omvattend.

Je fysieke aanwezigheid is opgebouwd uit dezelfde stof als waar de sterren uit bestaan. Jawel, de stof van dromen – flonkerend, magisch, prachtig, stralend sterrenstof!

(Wayne Dyer)

Je leven heeft een hoger doel’. Met die boodschap ga ik weer ‘naar beneden’. Vanuit de grenzeloosheid van mijn wezen zweef ik de tijd binnen.

Aan deze ervaring moest ik denken toen ik las hoe André Kuipers, komend vanaf de aarde, vanuit een plek in de kosmos, bezig is met zijn ruimtemissie. En ik dacht: ja, zo zijn wij allen, komend vanuit de ruimte, bezig met onze aardse missie.

We zijn er altijd geweest en zullen er altijd zijn. We zijn en blijven spirituele reizigers. Aanwezig in de tijdloosheid van het oneindige keren we terug in de tijd van het eindige, om van daaruit terug te keren naar daar waar we nooit vandaan zijn gegaan, dan alleen maar in onze gedachten.

Neem eens een moment de tijd om te kijken naar de sterren aan de nachthemel en ervaar het grootse en ontzagwekkende van wat je ziet. Je maakt deel uit van het universum. Het universum zit in jou. Je bent het universum. 

We dromen van reizen door het heelal: is het heelal dan niet in ons?

(Novalis)

 

 


Op Weg naar je Ware Natuur gaat verder via Het Pad van de Pelgrimswww.hetpadvandepelgrims.nl