Archief van juli 2011

Op reis

21 juli 2011

Zomertijd – vakantietijd. Menigeen is op reis, op reis geweest of gaat nog aan een reis beginnen. De bestemming is gekozen, de route bepaald, inpakken en wegwezen.

De meeste van ons denken beter na over wat we met twee weken vakantie gaan doen, dan over wat we met de rest van ons leven gaan doen.

(Simon Carmiggelt)

Veel mensen kijken uit naar hun vakantie, maar heb je wel eens uitgekeken naar jezelf? Veel mensen verheugen zich erop om vakantie te vieren, maar hebben zichzelf nog nooit gevierd. Veel mensen zijn aan vakantie toe, maar aan zichzelf komen ze niet toe. Er even tussenuit, maar voor je het weet zit je er weer middenin. Even bijtanken, maar eenmaal thuis blijkt de tank al weer gauw leeg. De dagelijkse beslommeringen achter je laten, terwijl je ze in gedachten meeneemt. Veel mensen bereiken hun bestemming, zonder ooit op hun eigen bestemming aan te komen. De routeplanner wijst ons de weg, maar de weg naar onszelf zijn we kwijtgeraakt. We raadplegen menig keer de reisgids, maar laten ons niet leiden door onze innerlijke gids.

Zelfs op reis wegen honderd bezienswaardigheden niet op tegen één werkelijke ontmoeting.

 (Paul van den Bergh)

Heb je jezelf al ontmoet?

Veel gereden, maar heb je ook de afstand naar jezelf afgelegd?

Veel gelopen, maar heb je ook een stap in jezelf gezet?

Veel gekeken, maar heb je ook iets gezien?

Mensen bewonderen de hoge bergen, de geweldige golven van de zee, de brede stromen van de rivieren, de uitgestrektheid van de oceanen en de omwentelingen van de sterren, maar ze vergeten zichzelf.

(Aurelius Augustinus)

Misschien heb je een fantastische vakantie gehad, misschien ook niet. Misschien ga je niet op vakantie of kun je om wat voor reden dan ook niet op vakantie gaan. Mijn ervaring is dat de mooiste reis die ik in mijn leven heb gemaakt en nog steeds maak, de reis naar binnen is. De innerlijke reis is een avontuurlijke, uitdagende en inspirerende reis die je op nieuwe, onbekende wegen brengt met prachtige vergezichten. Het is een reis die we allemaal, onder wat voor omstandigheden dan ook, kunnen maken. Een aanrader!

Ga eens op verkenning in je eigen belevingswereld. Dwaal eens rond in de onontgonnen gebieden in jezelf. Ontdek de schoonheid van het landschap van de ziel. Je bent je eigen bezienswaardigheid. Je bent de moeite van het bekijken waard.

 Een echte reiziger maakt twee reizen tegelijk: door zichzelf en door de wereld.

(Paul Theroux)

Op reis in de buitenwereld? Fantastisch! Heerlijk! Genieten! Een tijdelijk gebeuren.

Op reis in de binnenwereld? Fantastisch! Heerlijk! Genieten! Een blijvende belevenis.

Ik wens je een gezegende reis

Verbinding

3 juli 2011

 

Verbinding is in contact zijn met, maar ergens onderweg aan het begin van mijn aardse reis was ik het contact kwijtgeraakt met wie ik ben. Heel lang heb ik mijzelf niet kunnen vinden en eenzaam, met angst en pijn, met mijn ziel onder mijn arm gelopen. Voortdurend liep ik tegen mijzelf aan, maar ik herkende mijzelf niet. Natuurlijk was ik nooit weggeweest bij mijzelf, alleen in mijn gedachten, maar dat was ik mij niet bewust.

Verbinding is mijzelf terugvinden in de ander en het andere.

Verbinding is het gevolg van communicatie. Om werkelijk verbinding te maken met mijzelf en de ander moest ik een andere taal leren. De taal van het hart.

Door af te dalen in mijzelf vond op de weg naar binnen de ontmaskering plaats van degene die ik dacht te zijn. De verbinding tussen denken en voelen gaf steeds meer herkenning en uiteindelijk kwamen vorm en inhoud bij elkaar. Ik kwam in het hart van mijzelf. Daar vond de reis naar het land van herkomst plaats en ben ik thuisgekomen in mijzelf. Ik her-innerde mij mijn uitstapje naar de hemel. Tijdens mijn bijnadoodervaring heb ik de verbinding met mijn onstoffelijke oorsprong ervaren, met wie ik ten diepste ben.

Er wordt wel gezegd dat het enige verschil tussen jou en God is, dat jij bent vergeten dat je goddelijk bent. Of zoals ik ooit ergens las: ‘Naar jou zoek ik al mijn hele leven’.

De gnostische leraar Monoimus zegt:

‘Geef het zoeken naar God op. Zoek naar Hem door jezelf als uitgangspunt te nemen.’

Je zult Hem vinden in jezelf en dan zul je ontdekken dat de Ene er altijd al was en altijd zal zijn. Je ben het Zelf. Niets kan jou scheiden van je wezenlijke Zelf.

Mijn bijnadoodervaring is de verbinding tussen mijn ‘oude’ en mijn ‘nieuwe’ leven. Vanuit ‘gevangen in mijn werkelijkheid’ ben ik gekomen tot ‘bevrijd in de Waarheid’, zoals ik dat beschreven heb in Verdwaald verlangen – Een zoektocht naar de hemel op aarde.

Ik ben als het ware de berg opgegaan, ik heb informatie gekregen en toen moest ik de berg weer af en om met die informatie aan de slag te gaan. Hier en daar is Nu. Verbinding is vanuit het bewustzijn van de ziel kijken en luisteren naar wat er in mijn leven gebeurt.

Vanuit verbondenheid met de aarde groeit de verbinding met de hemel.

De verbinding tussen hemel en aarde is je Zelf.

Jijzelf bent God

(Boeddha)


Op Weg naar je Ware Natuur gaat verder via Het Pad van de Pelgrimswww.hetpadvandepelgrims.nl