Archief van november 2010

Advent – Op weg naar het Licht

28 november 2010

Lieve mensen,

Het is vandaag de eerste zondag van Advent. Een periode van verwachting, stilte, inkeer en bezinning nu de dagen donkerder worden. Het woord ‘advent’ is afgeleid van het latijn – ‘adventus’ (komst, er aan komen) en ‘advenire’ (naartoe komen) Letterlijk betekent advent – God komt naar ons toe, zoals wij dat weerspiegeld zien in het Licht in de Kerstnacht.

Als een lichtpunt hangt bij mij de adventster voor het raam te schijnen.

Eens wees een ster de weg. De weg naar het begin. De werkelijke weg voltrekt zich in ons innerlijk. De ster wijst ons de weg naar het Licht in onszelf, de spirituele dimensie in ons.

Juist vandaag kreeg ik een mooi gedicht toegestuurd. Een lichtpunt dat ik graag met jullie wil delen.

Licht uit licht 

 

Geboren als een hulploos kind

De keus gemaakt de mensheid te redden

Licht uit licht

Licht in het duister

Licht in mensenharten

Licht in een gebroken wereld

Licht in verdriet

Licht in pijn

Licht in wantrouwen

 

Licht in de kerstnacht

Mogen wij ons licht aan uw licht ontsteken

Zodat wij kunnen zijn:

 

Licht in wantrouwen

Licht in pijn

Licht in verdriet

Licht in een gebroken wereld

Licht in mensen harten

Licht in de duisternis

Licht in licht

In uw liefde.

 

gemaakt door Jeannette Laaning – van Bloemendaal Bos.

(www.laripeblanche.nl)

 

 

 

Maand van de Spiritualiteit

20 november 2010

Lieve mensen,

Tijdens deze Maand van de Spiritualiteit met als thema Tijd maken heb ik even tijd gemaakt om terug te gaan in de tijd.

Het was een jaar geleden, Maand van de Spiritualiteit 2009.

Op 9 november 2009 kwam Geert Kimpen een lezing geven bij een boekhandel in mijn woonplaats Veenendaal. Hij is de auteur van de succesvolle boeken De Kabbalist en De geheime Newton. Zijn boek Stap voor stap van wens naar werkelijkheid, een pocketuitgave van het tijdschrift Happinez, was op dat moment al geruime tijd een inspiratiebron voor mij om mijn droom levendig te houden. In dit boekje legt hij uit, aan de hand van zijn eigen levensverhaal, hoe wensen kunnen worden omgezet in werkelijkheid. Zonder dat ik bewust het boek stap voor stap volgde, inspireerde het boek mij bij de stappen die ik zette om mijn droom te verwezenlijken.

Voor de lezing had ik een leuke en humorvolle ontmoeting met Geert. Ik vertelde hem o.a. dat ik ooit een lezing van hem had bijgewoond op een Onkruidbeurs. Zijn boek De Kabbalist, inmiddels in vijftien talen uitgebracht, was toen net verschenen. Het was de meest inspirerende lezing die ik in jaren had gehoord. Ik dacht toen: als die man nog een keer bij mij in de buurt een lezing komt geven, ga ik er weer heen. En ja hoor, 9 november 2009.

Wederom wist hij zijn verhaal zo enthousiast en gepassioneerd te brengen, alsof hij er voor het eerst stond en zijn verhaal voor het eerst deed. Op een gegeven moment ging het over: Wat is je levensmissie? Wat is je wens? Die avond gaf Geert mij de gelegenheid om hardop, als een extra bekrachtiging, mijn levensmissie en mijn wens voor de aanwezigen te verwoorden.

Ik vertelde dat ik mensen wilde helpen herinneren wie ze zijn, dat we van goddelijke oorsprong zijn. Dat dat mijn ervaring was en dat ik daar een boek over geschreven had. Dat het mijn wens is dat het manuscript een plek zal vinden bij een uitgeverij, dat ik ook lezingen geef en dat ik middels die lezingen en dat boek een bijdrage wil leveren aan het spiritueel bewustzijn van de mensen, en dat ik hoop dat mensen zo teruggegeven worden aan zichzelf.

Na afloop van de avond heb ik de uitgebreide uitgave van het boek Stap voor stap van wens naar werkelijkheid boek bij hem gekocht. Voor in het boek heeft hij geschreven: ‘Het kindje is er: je manuscript. En nu moet het onderdak vinden. Maar jij als krachtige en liefhebbende moeder zult daar zeker in slagen.’

Vijf dagen later, op 14 november 2009, ontmoette ik tijdens een boekpresentatie een echtpaar die de redactie vormt bij 248media uitgeverij in Steenwijk. Die ontmoeting heeft geleid tot de geboorte van mijn boek Verdwaald verlangen – Een zoektocht naar de hemel op aarde  dat op 1 oktober jl. het levenslicht heeft gezien en nu de wereld in gaat.

Wegens vakantie was de redactie van de uitgeverij niet in de gelegenheid om mijn boekpresentatie op 31 oktober jl. bij te wonen. Het zal niet zomaar zijn dat ik uitgerekend op 9 november 2010 een bijzondere en ‘hart’elijke ontmoetingsdag heb gehad met dit echtpaar dat redactioneel het geboorteproces van het boek begeleid en ondersteund heeft.

Het jaar is rond. Op 9 november 2010 vierde ik met hen de tot werkelijkheid geworden wens die ik uitsprak op 9 november 2009.

In een brief via de mail vertel ik Geert Kimpen hoe hij onderdeel was van dit plan. Ik laat hem weten dat het fantastisch is hoe hij vanuit zijn ZIJN de mensen weet te inspireren. En ik bedank hem voor zijn bijdrage aan het verwezenlijken van mijn droom.

Onderstaand zijn reactie:  

Beste Tetty,

Wat een prachtig verhaal! Dankjewel om dit met me te delen!

Wat geweldig om te horen dat je jouw plan en levensmissie hebt doorgezet, en dat het nu in de fysieke wereld geboren is. Van harte gefeliciteerd!

Ik weet zeker dat jouw boek, en de ervaringen die je er in verteld, een grote steun en inspiratiebron zal zijn voor vele mensen.

Stap nu met opgeheven hoofd de wereld in, en laat ze weten van het bestaan van je boek, zodat zoveel mogelijk mensen er van kunnen genieten.

Jouw passie kan de wereld veranderen, Tetty!

Warme groet,

Geert

 

Mijn wens, die uit mijn hart gekomen is en die uitdrukking geeft aan mijn essentie, is verwezenlijkt.

Mijn droom is waarheid geworden.

Wat is jouw droom? Wat is jouw levensmissie? Wat is jouw wens?

Wees je bewust dat je alle mogelijkheden hebt om je droom te vervullen!

 

Hartegroet, Tetty 

 

Leven en dood

14 november 2010

Gisteren heb ik op de Troostdag voor nabestaanden in Heiloo een lezing gegeven over de bijnadoodervaring, waarbij ik beelden heb laten zien van mijn eigen uitstapje naar de hemel en hoe ik het ervaren heb.

Ik begon de lezing met het laten horen van het lied Do not stand at my grave and weep, gezongen door Libera.

Do not stand at my grave and weep;

I am not there, I do not sleep.

I am a thousand winds that blow.

I am the diamond glints on snow.

I am the sunlight on ripened grain.

I am the gentle autumn rain.

When you awaken in the morning’s hush

I am the swift uplifting rush

of quiet birds in circled flight.

I am the soft stars that shine at night.

Do not stand at my grave and cry;

I am not there, I did not die.

 

Ik ging niet dood. Ik zal nooit dood gaan. Hier geboren worden is daar sterven, hier sterven is daar geboren worden. Ik ben het Al en het Al is in mij. Dit is een mysterie dat ik niet kan bevatten, maar wel heb ervaren tijdens en na mijn bijnadoodervaring. Een ervaring die je uittilt boven je persoonlijk leven en je een gevoel van verbondenheid met een grotere alomvattende werkelijkheid geeft. Een ervaring van goddelijk bewustzijn in jezelf.

Aan alles komt geen eind. Ik leef verder. Toen ik uit mijn lichaam was en mij aan de andere kant bevond, kon ik zien, horen, voelen, bewegen en denken. Ik was er gewoon. Ik ben geen lichaam met een ziel, ik ben een ziel met een lichaam en mijn diepste wezen is Geest. Er is een vorm van waarnemen en bewustzijn buiten het lichaam mogelijk. Ik ben meer dan alleen mijn hersenen. Ik ben het bewustzijn.

Mijn stoffelijk lichaam sterft en laat ik hier achter, maar ik ben dus niet mijn lichaam, ik heb een lichaam. Het enige dat vergaat is de vorm en daar hebben wij ons veelal mee geïdentificeerd. En niet met de inhoud en de inhoud vergaat niet. Datgene wat wij in wezen zijn wordt nooit geboren en kan dus ook nooit sterven. De fysieke dood is alleen maar een overgang naar een andere staat van bewustzijn, een ontwaken in een andere dimensie, waarbij je terugkeert in de oorspronkelijke staat van Zijn. Ieder zal op zijn of haar reis aan gene zijde in een sfeer van liefde thuiskomen in zichzelf.

Aan het eind van de lezing hebben we met elkaar geluisterd naar de Ierse Zegenbede May the road rise up to meet you, gezongen door Libera, waarmee wij onze dierbaren aan gene zijde in liefdevolle herinnering begeleiden op hun reis.

May the road rise up to meet you.

May the wind be always at your back.

May the rain falls soft upon you

and the sun shine warm upon your face.

And true be the hearts that love you

Peace ever with you and until we meet again –

May the path light up before you

and the clouds forsake the skies above.

May the warmth of sun surround you

and the stars shine bright to guide you home.

And true be the hearts that love you

peace ever with you and until we meet again –

May God hold you in the palm of His hand

May He hold you evermore.

 

 

Film Eindeloos Bewustzijn

12 november 2010

Via www.eindeloosbewustzijndefilm.nl kun je inschrijven op de dvd Eindeloos Bewustzijn die binnenkort wordt uitgebracht.

Onder de categorie Bijnadoodervaring vind je meer informatie over deze film.

Boekpresentatie Verdwaald verlangen

7 november 2010

Inmiddels 7 dagen verder kijk ik terug op een feestelijke bijeenkomst op zondagmiddag 31 oktober jl. in de sfeervolle Oranjerie van Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem.

In aanwezigheid van familie, vrienden en bekenden hebben Koos en ik de geboorte van het boek Verdwaald verlangen – Een zoektocht naar de hemel op aarde gevierd.

Ik had het mij niet mooier kunnen wensen. Het was hartverwarmend om met zoveel lieve mensen dit feest te vieren. Ik geniet nog steeds na van al het goede dat we hebben mogen ontvangen in woord en gebaar; de gelukwenskaarten, de kadoos, de bloemen en de hartelijke woorden die in het gastenboek geschreven zijn.

Binnenkort zal ik in woord en beeld enkele impressies geven van de boekpresentatie.


Op Weg naar je Ware Natuur gaat verder via Het Pad van de Pelgrimswww.hetpadvandepelgrims.nl