Archief van augustus 2010

Verdwaald verlangen – Een zoektocht naar de hemel op aarde

26 augustus 2010

De cover van het boek en het persbericht zijn klaar en kun je bekijken en lezen op de desbetreffende pagina’s.

Op de site van 248media kun je een korte passage uit het boek lezen.

Bijnadoodervaring

4 augustus 2010

Het moment waarop alle stukjes van mijn levenspuzzel in één keer op hun plek vielen en ik de afbeelding te zien kreeg (lees het verhaal: Mijn levenspuzzel), was het moment waarop ik mij mijn uitstapje naar de hemel herinnerde.

Ik heb een bijnadoodervaring gehad.

Jarenlang heb ik mij niet één moment herinnerd dat ik dát had meegemaakt. Zo diep kun je dus kennelijk iets wegstoppen.

Een fragment uit het boek Verdwaald verlangen. Een zoektocht naar de hemel op aarde.

‘Vanuit mijn geloofsopvoeding is de hemel een plek voor na de dood, maar ik ben er geweest terwijl ik uiteindelijk niet dood ben gegaan. Ik heb hier, zeker in de kerk, nog nooit iets over gehoord. Als ik het zal vertellen, zal men misschien denken dat ik gek ben. Gezien mijn jarenlange onverklaarbare pijnen en angsten, die ervoor zorgen dat ik al ruim zeven jaar nauwelijks het huis uit durf, moet ik ervoor blijven zorgen dat men mij niet als een psychisch geval zou gaan zien.’

‘Uit angst geconfronteerd te worden met een voor mij harde werkelijkheid waarin niet erkend zal worden wat ik daar heb gevonden, besluit ik dat ik er niet langer aan mag denken. Ik moet het vergeten, diep wegstoppen en gewoon verder leven alsof er nooit iets is gebeurd.’

In het KRO-programma Een tweede leven ontmoet presentatrice Karin de Groot zestien mensen die vertellen over hun bijnadoodervaring. Aan de hand van persoonlijke verhalen maak je kennis met mensen wier levens veranderd zijn door deze ervaring. In elke aflevering vertellen twee personen hun verhaal en de gevolgen die de bijnadoodervaring heeft voor de rest van hun leven.

Er zijn inmiddels 3 afleveringen geweest, die online te bekijken zijn. Zaterdag 7 augustus is op Ned. 2 om 19.00 uur de vierde aflevering te zien.


Op Weg naar je Ware Natuur gaat verder via Het Pad van de Pelgrimswww.hetpadvandepelgrims.nl