Archief van juli 2010

Puzzelstukjes

28 juli 2010

Het leven is als een puzzel. Ieder moet zijn eigen levenspuzzel leggen. Ik wil je vertellen over de puzzelstukjes van het leven in mijn leven. Mogelijk herken je iets van jezelf daarin, word je geraakt of aangeraakt, roept het een herinnering op of word je je bewust van iets in jezelf. Misschien zie je ineens hoe je een stukje in je eigen puzzel een plek kunt geven.

Laat ik beginnen met het verhaal van De Puzzelmaker.

Er was eens een oude puzzelmaker met magische krachten. Het liefste maakte hij toverpuzzels voor de kinderen uit zijn buurt. Deze puzzels waren geen gewone puzzels. Ze hadden magische krachten – als het laatste stukje was aangelegd, begon het plaatje op de puzzel licht te geven, tot groot plezier van de kinderen. Alles wat ze moesten doen was naar het plaatje kijken. Verder niets. Voor de kinderen was het beter dan een goed ontbijt met eieren en melk.

Op een dag overtrof de oude man zichzelf. Hij schilderde de meest betoverende voorstelling die hij ooit had gemaakt, waarbij hij gebruik maakte van magische verf met sterrenstof en speciale kwasten waarvan de handvaten waren belegd met goud. De puzzelmaker was zo opgewonden door zijn creatie dat hij besloot om het plaatje niet in kleine stukjes te snijden. In plaats daarvan wilde hij de kinderen direct de magie ervan laten zien…

Lees verder op de pagina Mijn Levenspuzzel hoe de kleine jongen reageerde op het werk van de Puzzelmaker en hoe het meisje stukje voor stukje de puzzel van haar leven legt. Dat meisje…ben ik.

 


Op Weg naar je Ware Natuur gaat verder via Het Pad van de Pelgrimswww.hetpadvandepelgrims.nl