Archief van ‘Boek’ categorie

Verdwaald verlangen – Recensie

11 april 2011

Onderstaande recensie van het boek Verdwaald verlangen – Een zoektocht naar de hemel op aarde  is geplaatst in het tijdschrift Terugkeer – lente 2011

Terugkeer is een tijdschrift rond bijna-doodervaringen en aanverwante bewustzijnsverschijnselen. Het is een kwartaaluitgave van Stichting Merkawah / IANDS Nederland.

Verdwaald verlangen, een zoektocht naar de hemel op aarde

Tetty Pols & Maurice Oosterhof

Uitgeverij 248Media, Steenwijk, October 2010, 190 pp, prijs €17,95

Recensie: Rudolf Smit

Om met de deur in huis te vallen: dit is een heel goed boek, een boek dat je tot denken aanzet. Maar… geen gemakkelijk boek, geen boek dus dat je in één adem uitleest. Sterker nog, om het geheel goed tot je door te laten dringen is het raadzaam het meer dan eens te lezen.

Want, waar gaat het over? Over Tetty’s BDE natuurlijk… maar eigenlijk ook weer niet helemaal. Niet zonder reden is de ondertitel “een zoektocht naar de hemel op aarde”. Uit alles maak ik op dat die zoektocht begon nadat zij de hemel had bezocht tijdens haar BDE.

Zoals een ieder van ons weet, zet de BDE iemands leven op zijn kop – zo ook bij Tetty. Alleen was zij er zich niet goed van bewust dat de oorzaak lag in haar BDE. Die had ze immers ver weg gestopt in haar geest! Pas tijdens de vele gesprekken die ze had met haar mental coach, Maurice Oosterhof met wie zij dit boek schreef, kwam de BDE weer boven en dat bleek de speurtocht naar de hemel op aarde, of eigenlijk: de speurtocht naar zichzelf (want daar kwam het toch wel op neer) te verdiepen en te versnellen.  Daardoor ook kon zij langzamerhand haar BDE integreren in haar persoonlijkheid – zij hervond zichzelf en aldus verdwenen ook de lichamelijke kwalen die haar jarenlang hadden geteisterd. Zo was zij ooit bang om alleen over straat te gaan, laat staan buiten de stad. Verder werd ze gekweld door pijnen als gevolg van fybromyalgie. Nu is ze een stuk gezonder. Fybromyalgie kwelt haar niet meer en ze kan probleemloos reizen waarheen en zo vaak ze maar wil.

Maar daar is dus het nodige aan vooraf gegaan. De gesprekken met Maurice waren diepgaand en vaak ook confronterend. Laat ik enkele passages uit dit boek weergeven:

Op pagina 55 en 56 is daar een vraag-en-antwoordspel dat ik een jaar of wat geleden ergens anders ben tegengekomen, maar dat hier heel toepasselijk wordt gebruikt.

“Maurice: Wie ben jij?

Tetty: Ik kijk Maurice niet begrijpend aan en denk wat een onzinnige vraag, hij weet toch dat ik Tetty ben. Tegelijkertijd besef ik dat hij een ander antwoord bedoelt, maar ik weet het niet. Ik houd mijn mond en krijg het steeds benauwder, maar Maurice laat niet los. Het stelt mij opnieuw de vraag:

M: Wie ben jij?

Uiteindelijk om toch iets te zeggen, geef ik lukraak maar wat antwoorden, terwijl ik diep in mijn hart weet dat het geen antwoorden zijn. ‘Ik ben Tetty’.

M: Zo word jij genoemd, maar ik vraag niet hoe je heet. Jij bent niet je naam. Wie ben jij?

T: Ik ben een vrouw.

M: Ik vraag niet naar je geslacht, ik vraag wie jij bent.

T: Ik ben de moeder van…

M: Nee, ik vraag niet wiens moeder je bent.

T: Ik ben een huisvrouw.

M: Nee, ik vraag niet wat je doet. Ik wil weten wie je bent.

Het blijft stil. Ik weet niet wie ik ben. Ik heb het nooit geweten. Ik voel opnieuw het onbestemde verlangen en het verdriet dat ik mijn hele leven al met mij meegedragen heb. Altijd heb ik het gevoel gehad dat ik iets miste en ik weet nu dat het verband houdt met deze vraag. ‘Wie ben jij?’ Hoe kom ik erachter wie ik ben? Wat moet ik doen?”

De gesprekken gaan verder. Op pagina 114:

Maurice: …een gevoel van Godsliefde. Optimale afgescheidenheid. Als je heel veel van iemand houdt en die persoon is er niet, dan haal je waanzinnig energie uit het feit dat je zoveel van  die persoon houdt. Aan de andere kant doet het ook waanzinnig veel pijn, want er is een afstand. Maar er zijn bruggen te slaan.

“Tetty:  Bruggen? Door de tranen van heimwee en verlangen lijkt de afstand tussen hier en daar onoverbrugbaar. Hoe zal ik ooit die verbinding kunnen leggen?

M: Misschien is dat ook wat er nu uitkomt: het verdriet, de pijn van die afgescheidenheid. Het weten dat waar je thuishoort en je kunt er niet zijn. Het is een vorm van loslaten. Als het lijkt alsof het doel waarvoor je het moet doen niet duidelijk genoeg is, brengt dat weinig motivatie op. Het geeft mij het gevoel: je lijf is hier, maar je hart is daar. Met andere woorden, je hebt nog niet echt gekozen voor dit leven hier. Misschien is de kern van een bijna-doodervaring dat die mogelijk voorkomt bij mensen die nog niet echt gekozen hebben voor dit leven hier, dat ze nog heel even hebben mogen schouwen tot aan een bepaalde rand en daarin de motivatie zit dat je terugkomt.

T: Met een schok kom ik tot mijzelf. Dat laatste raakt mij. Ik kijk naar de wereld om me heen, Diep in mijn hart weet ik dat ik als geest bewust gekozen heb voor dit leven, maar mogelijk ben ik dat op de een of andere manier vergeten.”

Enzovoorts. Langzaam maar zeker herontdekt Tetty zichzelf en begint ze weer haar eigen pad te bewandelen. Op de voorlaatste pagina van haar boek zegt zij:

“Ik kan nu zelf benzine tanken en het vuur dat in mij brandt gebruiken om mijn pad te verlichten. Ik hoop dat ik met mijn licht ook anderen kan  bijschijnen op hun pad om God in zichzelf te zien, zodat een ieder kan ontdekken dat de bron van energie in je is en dat je jezelf kunt voorzien van brandstof. Het Leven is de Bron van energie.”

Op de laatste pagina van haar boek zegt Tetty nog: “Er is geen begin. Er is geen einde. Er is slechts de reis”.

Waarvan akte. Een prachtig boek, dat echter zorgvuldig gelezen moet worden, niet een keer maar vaker voordat de draagwijdte van Tetty’s boodschap echt duidelijk wordt.

Maand van de Spiritualiteit

20 november 2010

Lieve mensen,

Tijdens deze Maand van de Spiritualiteit met als thema Tijd maken heb ik even tijd gemaakt om terug te gaan in de tijd.

Het was een jaar geleden, Maand van de Spiritualiteit 2009.

Op 9 november 2009 kwam Geert Kimpen een lezing geven bij een boekhandel in mijn woonplaats Veenendaal. Hij is de auteur van de succesvolle boeken De Kabbalist en De geheime Newton. Zijn boek Stap voor stap van wens naar werkelijkheid, een pocketuitgave van het tijdschrift Happinez, was op dat moment al geruime tijd een inspiratiebron voor mij om mijn droom levendig te houden. In dit boekje legt hij uit, aan de hand van zijn eigen levensverhaal, hoe wensen kunnen worden omgezet in werkelijkheid. Zonder dat ik bewust het boek stap voor stap volgde, inspireerde het boek mij bij de stappen die ik zette om mijn droom te verwezenlijken.

Voor de lezing had ik een leuke en humorvolle ontmoeting met Geert. Ik vertelde hem o.a. dat ik ooit een lezing van hem had bijgewoond op een Onkruidbeurs. Zijn boek De Kabbalist, inmiddels in vijftien talen uitgebracht, was toen net verschenen. Het was de meest inspirerende lezing die ik in jaren had gehoord. Ik dacht toen: als die man nog een keer bij mij in de buurt een lezing komt geven, ga ik er weer heen. En ja hoor, 9 november 2009.

Wederom wist hij zijn verhaal zo enthousiast en gepassioneerd te brengen, alsof hij er voor het eerst stond en zijn verhaal voor het eerst deed. Op een gegeven moment ging het over: Wat is je levensmissie? Wat is je wens? Die avond gaf Geert mij de gelegenheid om hardop, als een extra bekrachtiging, mijn levensmissie en mijn wens voor de aanwezigen te verwoorden.

Ik vertelde dat ik mensen wilde helpen herinneren wie ze zijn, dat we van goddelijke oorsprong zijn. Dat dat mijn ervaring was en dat ik daar een boek over geschreven had. Dat het mijn wens is dat het manuscript een plek zal vinden bij een uitgeverij, dat ik ook lezingen geef en dat ik middels die lezingen en dat boek een bijdrage wil leveren aan het spiritueel bewustzijn van de mensen, en dat ik hoop dat mensen zo teruggegeven worden aan zichzelf.

Na afloop van de avond heb ik de uitgebreide uitgave van het boek Stap voor stap van wens naar werkelijkheid boek bij hem gekocht. Voor in het boek heeft hij geschreven: ‘Het kindje is er: je manuscript. En nu moet het onderdak vinden. Maar jij als krachtige en liefhebbende moeder zult daar zeker in slagen.’

Vijf dagen later, op 14 november 2009, ontmoette ik tijdens een boekpresentatie een echtpaar die de redactie vormt bij 248media uitgeverij in Steenwijk. Die ontmoeting heeft geleid tot de geboorte van mijn boek Verdwaald verlangen – Een zoektocht naar de hemel op aarde  dat op 1 oktober jl. het levenslicht heeft gezien en nu de wereld in gaat.

Wegens vakantie was de redactie van de uitgeverij niet in de gelegenheid om mijn boekpresentatie op 31 oktober jl. bij te wonen. Het zal niet zomaar zijn dat ik uitgerekend op 9 november 2010 een bijzondere en ‘hart’elijke ontmoetingsdag heb gehad met dit echtpaar dat redactioneel het geboorteproces van het boek begeleid en ondersteund heeft.

Het jaar is rond. Op 9 november 2010 vierde ik met hen de tot werkelijkheid geworden wens die ik uitsprak op 9 november 2009.

In een brief via de mail vertel ik Geert Kimpen hoe hij onderdeel was van dit plan. Ik laat hem weten dat het fantastisch is hoe hij vanuit zijn ZIJN de mensen weet te inspireren. En ik bedank hem voor zijn bijdrage aan het verwezenlijken van mijn droom.

Onderstaand zijn reactie:  

Beste Tetty,

Wat een prachtig verhaal! Dankjewel om dit met me te delen!

Wat geweldig om te horen dat je jouw plan en levensmissie hebt doorgezet, en dat het nu in de fysieke wereld geboren is. Van harte gefeliciteerd!

Ik weet zeker dat jouw boek, en de ervaringen die je er in verteld, een grote steun en inspiratiebron zal zijn voor vele mensen.

Stap nu met opgeheven hoofd de wereld in, en laat ze weten van het bestaan van je boek, zodat zoveel mogelijk mensen er van kunnen genieten.

Jouw passie kan de wereld veranderen, Tetty!

Warme groet,

Geert

 

Mijn wens, die uit mijn hart gekomen is en die uitdrukking geeft aan mijn essentie, is verwezenlijkt.

Mijn droom is waarheid geworden.

Wat is jouw droom? Wat is jouw levensmissie? Wat is jouw wens?

Wees je bewust dat je alle mogelijkheden hebt om je droom te vervullen!

 

Hartegroet, Tetty 

 

Interview Indigo Soulstation

17 oktober 2010

Afgelopen donderdag 14 oktober jl. was ik te horen bij Indigo Soulstation.

N.a.v. het verschijnen van mijn boek ben ik voor het programma Relax met… boeken geïnterviewd door Raymond van der Knaap. 

Ik vertel wie ik ben en hoe dit boek een schepping is die vorm heeft gekregen door jaren van innerlijke transformatie heen.

Dit gesprek is op 21 oktober opnieuw uitgezonden en te beluisteren via www.indigosoulstation.nl

In Verdwaald verlangen – Een zoektocht naar de hemel op aarde ga ik als hoofdpersoon op zoek naar mijzelf. Deze zoektocht, die leidt tot spiritueel bewustzijn, voert door het landschap van mijn leven, voor en na mijn bijnadoodervaring. Ondersteund en begeleid door de woorden, inzichten en vragen van Maurice Oosterhof, mental coach.

Een passage uit het Voorwoord  

Vanuit de behoefte mensen een beter leven te geven aan de hand van de inzichten, in de loop der jaren opgedaan als mental coach, is het ‘Spoorzoeken’ concept ontstaan. Spoorzoeken geeft inzicht in hoe je denkt en hoe dit denken zich uitdrukt. Het reikt inzichten aan voor de groei naar een ruimer bewustzijn en begrip, van waaruit je anders leert kijken naar wat er in je leven gebeurt en van waaruit je je ontwikkeling kunt plaatsten.

Dit boek is ook geschreven vanuit de wens om de beleving van een bijnadoodervaring te delen en de boodschap van onvoorwaardelijke liefde uit te dragen, zodat mensen aangeraakt worden en zich bewust worden van hun goddelijke essentie. Tegelijkertijd heeft de informatie vanuit Spoorzoeken waardevolle ondersteuning geboden bij het integreren van de bijnadoodervaring in het dagelijks leven en het daarmee gepaard gaande innerlijke transformatieproces.

Geboorte van het boek

2 oktober 2010

Lieve mensen,

Het boek Verdwaald verlangen – Een zoektocht naar de hemel op aarde is geboren. Het was een ontroerend moment om op 1 oktober 2010 uit handen van uitgever Raymond van der Knaap dit geesteskind te mogen ontvangen.

Op 1 mei jl. was het ondertekenen van het contract met 248media uitgeverij een bijzonder moment, waarbij ik datgene wat ik in de afgelopen jaren met Maurice gedeeld heb, in de toekomst ga zetten. Vanuit een open hart heb ik geschreven over mijn reis van persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling die ik, mede door mijn bijnadoodervaring, ben gegaan.

Ik hoop dat het boek een instrument zal zijn dat jou inspireert tot het maken van je eigen innerlijke reis. De reis naar je hart overbrugt iedere afstand en verbindt jou met wie je ten diepste bent.

Mijn wens is dat deze boodschap jou naar het Licht in jezelf brengt, dat je geraakt en aangeraakt door onvoorwaardelijke liefde teruggegeven wordt aan jezelf.

In Liefde en Verbondenheid,

Tetty

Verdwaald verlangen – Een zoektocht naar de hemel op aarde

26 augustus 2010

De cover van het boek en het persbericht zijn klaar en kun je bekijken en lezen op de desbetreffende pagina’s.

Op de site van 248media kun je een korte passage uit het boek lezen.

Verdwaald Verlangen

20 juni 2010

Op het moment dat ik geboren werd en mijn intrede in dit aardse leven deed, wist ik absoluut niet wat mij te wachten zou staan. Toch lag alles wat ik in mijn leven zou gaan meemaken al besloten in dat ene moment. Zonder dat ik het mij bewust was, was ik op weg naar mijn ware natuur. Er was hooguit van tijd tot tijd een verdwaald verlangen, dat sterker werd naarmate mijn reis door dit leven verder ging.

‘Verdwaald verlangen – Een zoektocht naar de hemel op aarde.’ is de titel van het boek dat ik samen met Maurice Oosterhof heb geschreven, waarin aan de hand van mijn persoonlijke ervaring de zoektocht naar vervulling van dit verlangen beschreven wordt. Door het innerlijke landschap in kaart te brengen kan de weg naar huis zichtbaar worden waar je verwelkomd  en omarmd wordt door je ware natuur. Je bent thuisgekomen in jezelf. 

Dit boek zal begin oktober 2010 verschijnen bij uitgeverij 248media. www.248media.nl


Op Weg naar je Ware Natuur gaat verder via Het Pad van de Pelgrimswww.hetpadvandepelgrims.nl